Referentie iDtools

iDtools International BV

Rimmer Hylkema, directeur / eigenaar

iDtools International BV is in 2013 opgericht door Rimmer Hylkema en is verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing en verkoop van inductie gereedschap waaronder de iDuctor.

iDtools International BV heeft in 2013 HedoN de opdracht gegeven om, samen met industrieel ontwerpbureau Flex te Delft, een handzaam inductiegereedschap te ontwikkelen, de iDuctor W1200. Hierbij was HedoN verantwoordelijk voor de techniek en productie en industrieel ontwerpbureau Flex verantwoordelijk voor de vormgeving van de iDuctor W1200.

De iDuctor is een wereldwijd uniek gereedschap waarmee onder andere moeren die vast(geroest) zitten inductief verhit worden, daarom uitzetten en vervolgens non-destructief losgedraaid kunnen worden. De iDuctor wordt onder andere gebruikt in de sectoren automotive, nautica, petrochemische industrie, infra-industrie en lucht- en ruimtevaart.

In 2018 heeft er een doorontwikkeling plaatsgevonden van de iDuctor W1200 naar een bijna 2x hoger vermogen namelijk 2300 watt binnen dezelfde behuizing. De nieuwe iDuctor heet de “iDuctor Power+ W2300” en is als handheld inductie gereedschap met dit vermogen wereldwijd uniek.

Dit is ook bevestigd door de internationale gewonnen prijzen zoals ‘IF product design’ in 2013 en ‘good industrial design’ in 2014. Verder was de iDuctor Power+ W2300 genomineerd voor de innovation award Automechanika in 2018.

HedoN is inmiddels verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en technische service van alle elektrische gereedschappen van iDtools International BV. HedoN staat garant voor hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en service!